RONTTI

KOTI

Tervetuloa blogiini Rontin purinat 2017

Vuoden 2016 blogiin

Me Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!
Me

Tervehdys!

Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!

Nuku hyvin

27. HYVÄÄ MATKAA RONTTI!

Meidän oma Rontti nukkui pois 12.5.2017. Toukokuu 13, 2017

Tällä kertaa kirjoittaa Rontin plokiin faija. Rontilla alkoi olla kipuja ja muita vaivoja niin paljon, että päästettiin Rontti kivuttomaan paikkaa. Rontti oli aina koko suvun kissa, ja nyt Rontti pääsi klaanin mökkimaalle kiven suojiin luumupuiden alle. Ihan selvästi sellainen paikka, jossa varmasti on hajuja ja muuta ihmeellistä josta takuulla me mamin kanssa kirjotettaisiin tänne Rontin plokiin, mutta eipä me Rontin kirjoitustaitoihin ylletä. Nämä Rontin purinat ei uusilla jutuilla meitä Rontin "kuulijoita"- kuten Rontti sanoisi - viihdytä, mutta onneksi kirjoitukset voi lukea aina uudestaan, kuten voi myös muistot elää mielessä. Uskomatonta kyllä, mutta aamuneljän herättelyjä tulee ikävä, mutta siihen aikaan Rontti opetti meidät heräämään, joten kun vielä siihen aikaan herätään, muistetaan mistä se osittain juurensa juontaa. Käydään Rontti kyllä aina moikkaamassa sua! Mamin syliin on hyvä nukahtaa, kuten tiedät!

Purrrrr, mami ja faija!
Ylös

Nuku rauhassa 12.5.2017

kevät

26. AAARINKO...AAAAAARINKO!

Ai näitä kissanpäiviä. Joskus on vaan osattava ottaa rennosti. Huhtikuu 27, 2017

Melkein tuntuu jo keväältä. Kyllä sekin varmaan tässä jossain vaiheessa tulee. Vielä on kyllä aika räntämäistä. Ainaskii tossa toissapäivänä oli. Tosi räntämäistä olikin. Sitä räntää siis satoi tuolta ylhäältä pilveestä alas. Se näytti kyllä aika inholta. Onneks mun ei ollut just sillon pakko olla ulkona. Tai aika harvoin mun pakko on ollakaan. Vaikkakin nyt siellä linnut laalaa jo aamuisin. Se melkein häiritsee mun unosia. Mutta ei kuitenkaan ihan. Tästä paikasta piti kertoa. Tämä on aika lähellä ikkunaa. Se johtuu siitä, että tämä on ikkunalauta. Kuten toi nimikin viittaa, niin se on lähellä ikkunaa. Laitan taas tähän linkin, niin kiinnostuneimmat voivat katsoa mikä se on. Mää en oikein jaksa aina selittää näitä juttuja. Luen kyllä tästä ATK:lta jonkin verrankin joistakin jutuistakin. Eli sen puoleen olen aika viisas kissa. Vaikka faija kyllä sanoo, että mun huulet liikkuu kun mää luen. Tiedä häntä. Tai siis ei mun häntä tiedä! Mutta nyt taidan ummistaa kuitenkin hieman auki raollaan olevat ikkun..silmät! Hyviä aurinkounia mulle!!

HOHHOIJAA TERVEISIN, Rontti!
Ylös

Kuorsattu tässä 17h

kevät

25. NÄMÄ KÄDET MÄÄ MUISTAN AINA!

Ihan on ehtinyt tässä tulla ikävä varamamia. Mmmmm...rrraspuja... Huhtikuu 24, 2017

Aaahhh...Siis mikä viikonloppu! Mää kirjuutinkin tuossa lauantaina aamusta teille, mutta sitten päivällä tuli varamami. Ja kyllä kuulkaa on niiiin taikahansikkaat tuolla varamamilla! Mää siis ihan hynpoottisessa laiskottelussa kehräsin siinä sylissä, eikä mulla vaan mikään oikein toiminu. Noi sanoo aina sillon et oon likvidcät. Se on kuulemma enklantia. Tarkottaa kissaa, jolla ei ole yhtäkään luutaa. Sinänsä aika kummallinen asia ottaa esille tuossa yhteydessä...eipä näitä aina ymmärrä varmaankaan he itsekään. Faijalla on tapana yllättää itsensä aina niin, että se puhuu jotain vierasta kieltä ja sitten yrittää arvata että mitä just sanoi. Mää haluaisin kyllä kanssa osata tehdä niin. Mutta siis nämä kädet! Ne ovat juuri tuona hetkenä mun mielestäni ihmisen parhaita puolia. Kun ne osuvat kissan (lue mää) jäntevään kehoon (lue masu) ja supistelevat (eli sormet kippuraan), niin se se on kyllä kivaa! Varamami lähti taas vähän pidemmälle, mutta mää voisin näin sähköisesti lähettää taas terveisiä ja kertoa, että odotan innolla taas raspuja!! Tervetuloa siis käymään taas, varamami & co!!

RASPUTTELEVIN TERVEISIN, Rontti!
Ylös

Syöty tässä 1,5h

kevät

24. IHQUU! KEVÄT!

Tiiättekö täällä on kohta kevät! Hetki vielä. Vähän keväämmällä sitten. Huhtikuu 22, 2017

Toi digitaalinen valokuva tossa ylhäällä on laitettu eilen tohon kännykkään. Mää en ihan tarkalleen tiedä että miten toi systeemi toimii. Jotain tekemistä sillä on vissiin ilman kanssa. Siis tarkoitan niinku kelin. Tämän olen osannut päätellä siitä, kun usein siinä kuvattaessa puhutaan salamista. Että onko aina ukkossäällä sitten hyvä kuvata... Menikö toi sana nyt oikein? Siis tosta salamista taas tulee jollain tapaa ruoka mieleen. Mmmm...pizza...OHO! Niin, takas aiheeseen. Haluutteko muuten kuulla yhden vebraalisen vitsin? Ok, kerron silti: Hevoset lähtivät teuraalle ja tulivat salamina takaisin! HAHAAA! Sori kaikki joita toi ei naurattanu. Mutta paljon siis on noita asioita jotka ei näyttäydy ihan täysin mulle vielä. Mää kyllä ajattelin ruveta opiskelemaan lisää. Justiinsa esim noista salamoista. Eli siis siitä makkarasta just. Mää voisin oikeastaan etsiä siitä asiasta jotain faktaakin teille. Mutta ehkä te osaatte etsiä sitä itsekin. Laitan kuitenkin tähän linkin josta voi lukea sitten enemmän tosta salamista. Nyt vähän syömään, kun tässä plokatessa tuli jostain syystä nälkä.

KEVÄISIN TERVEISIN, Rontti!
Ylös

Valvottu tässä 3h

syntskät

23. PAAAAAAALJOOOOON ONNNEEEEAAAAAA VAAAAAAN!

Eikös se ole niin, että jos huutaa oikein kovaa onnitteluja, niin ne on isommat??! Huhtikuu 17, 2017

Tänään on kyllä hieno päivä! Yksi oikein tosi ystävä ja läheinen ja läheinen ystävä (kaikki siis sama ihmeinen) juhlii tänään juhliansa. Vai mitenkähän toi pitäis nyt ilimaista, ettei menis ihan väärin...no, mutta siis kyllä hänen kanssaan muutkin juhlivat, mutta hän on niinku se keskipiste tänään. On varmaankin hienoa olla! Mä tykkään ite olla keskipisteenä aina. En kirjottele tänään sen pidempään, että jää sitten kaikille enemmän aikaa tuohon juhlimiseen. Mutta siis onnittelen ihan hurrrrjasti ja samoin tekee palvelusväkikin!! Ja Ronttihan se täällä sitten aina on, että voipi tulla rasputtamaan! Semmosen lahjan voisin oikeastaan antaa. Kissan rasputtaminen kun vähentää ressiä, joka joskus tulee aina välillä. Nyt lopetan plokin näihin kuviin ja tunnelmiin: ONNEA vielä!

ONNITTELEVIN TERVEISIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 18h

kurre

22. HEHEE, VÄHÄNKÖ OON KURRE!

Eläimet on kyllä lähellä mun sydäntäni. Varsinkin kalat! Huhtikuu 11, 2017

Mo! Joskus kyllästyttää olla vaan yks eläin. Siis en tarkoita niinku että "vaan yks eläin", vaan tarkoitan niinku että, vaan yks eläin. Äh! Tästä selittämisestä ei taas tule yhtään mitään! Mutta nyt oon päättänyt, että alan imutoimaan muita eläimiä. Tässä kuvassa oon kurre. Se tunnetaan paremmin nimellä orava. Latinankieliseltä nimeltään "Sciurus vulgaris". Se on jyrsijöiden lahkoon kuuluva, Suomessakin varsin yleisesti esiintyvä nisäkäslaji. Näin veikkaan. Oon itseasiassa aika varma että se noin on. Sitten se piilottaa käpyjä ja syö piiloja talvella. Tunnetuimpia oravia on ehdottomasti Tiku ja Taku. No mutta otin tähän tällaisen oravan asennon. Faija kuvas mua sitten. Aika onnistunut imutaatio mun mielestäni. Selkeästi näkee mun potentiaalin näyttelijävääksi kissaksi. Tunnetuimpia näyttelijäkissoja on Saapasjalka kissa ja wanhempaa kaartia on Pekka Töpöhäntä. Se Monni siinä Pekka Töpöhännän elokuvissa ei oo niin kauheen kiva. Mutta sekin on kyllä aika tunnettu. Ne esiintyivät siis aina samoissa elokuvissa. Mutta se kissoista. Tai itseasiassa palataan kuitenkin takas kissoihin. Oravat varmaan pärjää jo kun olen niistä teille jo niin paljon kertonutkin. Vaalit oli muuten ja mun sydäntäni lähimpänä oleva ehdokas sai kyllä hurjan äänisaaliin! Mulle se kyllä ainakin riitti, kuten mamille ja faijallekin. Rontti on siis ylpeä kissa!! Mut tämmösii tänään! Palataan!

ELÄIMELLISIN TERVEISIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 23h

21. PUHTAUS, PUOLET SAPUSKASTA!!

Frakkipukuinen pippurinen pieni kolli kyllä itsensä puhtaana pitää! Huhtikuu 8, 2017

Mulla on vähän ikävä kahta asiaa meidän yhdessä asunnossa. Eipäs ku yhtä asiaa meidän kahdessa asunnossa! Niin siis kun meillä oli kahdessa edellisessä asunnossa sauna. Otin kuulkaas välillä ihan löylyjäkin. Mamin kanssa se oli ihan ok, mutta faija ei oikein ymmärtänyt kuinka paljon sitä vettä sinne kaukaiseen oikein loiskautetaan. Ei sillä että meillä nyt olisi vesipulaa ollut, mutta mää vähän veikkaan, että sen takia ruvettiin miettimään jo isompaa vesimastoa sinne. Mutta liikaa sitä vettä kaukaiseen kuitenkin aina lätsähti. Se piti semmosen ihme äänen ja sitten näky kun se vesi paloi savuna sinne kattoon päin. Mamin kanssa sen aina pystyi kattomaan, mutta faijan kanssa meinas silmät palaa päästä. Nyt meillä ei kuitenkaan tota omaa saunaa ole, enkä oo viittiny mennä tuonne taloyhtiön lenkkisaunaankaan. Itseasiassa meillä ei taida ollakaan sellasta. En kyllä tiedä käykö täällä kukaan edes lenkillä. Muuta ku faija. Se menee aina välillä hakemaan jääkaapista sitä makkaraa. Sanoo aina käyvänsä lenkillä. No, nyt vähän juttu häirähti. Siis. Meillä ei oo saunaa, suihkusta en piittaa, eli pesen itse itseni. Näin se kaikessa lyhykäisyydessään. Tässä mulla vaan on korva sijoiltaan, kuten viideosta voitte huomata, mutta saan sen lopulta paikoilleen. Kuten senkin voitte huomata. No, koitetaan pysyä nyt kuitenkin mahdollisimman puhtaina. Se on puoli ruokaa!

PUHTAIN AJATUKSIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 20h

papru

20. TÄRKEITÄ TÄRKEITÄ PAPEREITA.

Faijalle tuli eilen tosi tärkeitä papereita. Näin se sanos! Huhtikuu 5, 2017

Mooi! Niin siis eilen tuli oven läpi semmosesta reijästä taas paperia. Se kun kolahtaa, niin täällä kaivetaan kepukat kyynäriin ja mennään niin että mutkissa vähän nousee toinen keppi ilmaan. Siis niin kovaa toi faija pinkasee kattomaan, että mitä ihmettä sieltä taas tippus. Mää oon sinänsä vähän ihmeissäni ettei koskaan mulle sieltä oikein mitään tule. Kun yleisesti ottaen olen kuitenkin se perheen pää. Toisaalta ihan parempi vaan että palvelusväki ne ottaa, kun kuulemma jotain laskuja ovat. Ne ei silleen mua jaksa kiinnostaa. Mutta siis eilen ajattelin osallistua. Faija toi jonkin paperijutun ja istu tohon soffalle sitä avaamaan. Sanoi, että nämä on Rontti tärkeitä papereita. Sitten mää ajattelin, että kai munkin täytyy joskus kantaa korteni kekoon näissä jutuissa. Tein sitten sen minkä parhaiten osaan. Siis en syönyt niitä jos joku luulee! Mutta tässä on kuitenkin todisteena kuva kun mää näitä paperihommia teen. Jotakin mussuttamista ja mörinää kyllä kuulu, mutta mun mielestäni tää on hyvä tapa. Tämmössii! Huh, siinä tuli työskennellessä nälkä!

TOIMISTOTYÖTERVEISIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 14h

19. NO NII!!

Nyt talkkari kävi ja saatiin taas kuvalinja auki. ;-) Huhtikuu 2, 2017

Mää olen aina välillä maininnut sen rasputtamisen. Me tehtiin opetusvideo kyseisestä aiheesta. Tässä on näyttelijänä mää ja faija. Tai oikeestaan vaan faijan käsi. Mutta tästä saa käsityksen, että miten sitä rasputusta tehdään. Yksi esimerkki ja näitähän siis on tietty paljon muitakin tapoja tuo kyseinen asia suorittaa. Varamamilla on omansa, kuten myös kaikilla muilla on se oma ainutlaatuinen tapa minua rasputtaa. Mää olisin toivonut, että faija olis tehny sopimuksen sen hollivuud näyttelijän kanssa, joka nyt on monissa elokuvissa ollut. Sen nimi on se...mikä se oli..Aa! Directed by, sehän se! Ja sitten on se sen vatsanäyttelijä Produced by. Ne on aika vesseleitä näyttelemään. Ei ne nyt tietenkään ihan silleen osaa näytellä ku mää, mutta kuitenkin. No, tässäpä tämä video ja sitten vaan katsomaan. Jos tykkäätte, niin laittakaa viestiä! Mää meen nyt pikku roikosille, kun oli toi näytelmä ja kaikki. Morjens!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 23h

prouken

18. APRILLIA!!

Katotaan onnistunko jekuttamaan! Okei, tästä lähtee. Huhtikuu 1, 2017

Oho! Meiltä meni tästä plokista toi kuvalaite rikki! Näättekö, ihan vaan harmaata näyttää. Me ollaan kyllä kutsuttu talkkari jo korjaamaan tota, mutta se voi olla, ettei me saada tota nyt sillä välin korjattua kun luet tätä. Voi hitsin hitsi! Yhtiömme pahoittelee ihan kauhiasti ja yrittää saada tästä lähdin tämän plokin varmemmaksi. Mitenköhnä me nyt tehtäis. Jos mää vaikka kuvailisin meidän päivää. No, ensin me nukutaan, tai mää oon nyt kirjottamassa. Sitten me juodaan kahvia, tai en mää juo ku se on pahaa, mut syödä voisin! Sitten me tässä päivitellään tätä plokia. Siis tarkoitan, että päivitellään tätä näin kuvaa. Siis tarkoitan sitä, ettei tässä ole kuvaa. Sitä me päivitellään. Siis niinku "voi että, kuva on mennyt rikki, voi voi kauhiaa!". Tälleen me päivitellään siis. Ei silleen, että laitettais siihen niinku uutta kuvaa. Nyt mää rupean kyllä olemaan niin sekasin tästä, että: tittididii..APRILLIA! Ei se kuva oo rikki! Mää huijasin!!! Mää en vaan laittanu kuvaa!!! HAHAHAHAHAHAHAAAA!!!! Lupaan laittaa seuraavaan plokiin taas. Ja me mietittiin, että voisinpa laittaa tässä joku päivä vaikka pienen videon pätkänkin. Jehna! Näin. Tänään muuten juhlitaan, joten ONNEA rakas päivänsankari!!! Paristakin syystä! Oli muuten hyvä jekku. Mun mielestäni... Huooh, jos pienet torkut...

APRILLIA, Tee Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 16h

Supercat

17. SUPERCAT!

Wi-hii, superhyperkissa kaartelee ja pelastaa allergiaruokanappuloita! Maaliskuu 28, 2017

Mooi! Mää leikkisin nyt kauhiast Turkulaist superkissa! Keksin tämmösen jutun, kun mami vaan lukee ja sitä paitsi mää oon aina halunnu olla superkissa. Mää mietin ekaks, et josko pitäis olla metalli..eiku teräskissa, mutta se ei oikein sovi, kun mulla on niin kiiltävä ja hieno karva. Menis ihan länään sen metallin alla. Mutta siis löysin tällaisen upean lentoasennon, jossa liihottelen ympäri kotia. Ulos en uskalla vielä mennä, kun siellä voi olla aika tuulista, eikä mulla oikein vielä nuo lentotaidot ole parasta A-ryhmää. Mutta kyllä se tästä sitten kun ei ole enää niin kylmä, niin voin vaikka kurkistaa jo varovasti ikkunasta. Silleen kun nyt superkissat yleensäkin tekee. Mulla ei hirveesti ole vielä ollut tuota asiakaskuntaa, joten harjoittelen pelastamista nyt toistaseks vaan noilla allergiaruokanappuloilla. Mää veikkaan kyllä että pian tulee jotain muutakin äksöniä. Todennäköisesti ensimmäisenä pääsen herättämään mamin, ettei hän vaan vahingossa nuku liian pitkään. Samalla keikalla saan sitten syödäksenikin. Voi vitsi tää supersankarina olo on raskasta. Mää taidan valita tästä koko hommasta lähinnä tän lentoasennon ja paikan jossa sitä nyt harjoittelen. Tässä vois muuten melkein ottaa torkut. Kokeillaanpa. Hyviä torkkuja mulle ja olen kyllä omalla tavallani joka tapauksessa superkissa. Vai mitä?!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 19h

Ruokaympyrä

16. KUKA? AI MÄÄ VAI?

Omituista olla ittensä, eikö! Maaliskuu 25, 2017

Jollain tapaa mää ihmettelen mua. Mää oon omasta mielestäni kuitenkin ihan ok. Silleen, että mun roppa on ihan jees, vaikka se vois olla kyllä vielä vähän rotevampi, mutta ihan yhtä hyvin hoikempikin. Se vaan peilais siihen määrään minkä mää oon syöny, mutta ei kuulemma sitten kuitenkaan siihen, vaan siihen että kuinka paljon mää oon liikkunu, mutta ei sitten ihan vaan siihenkään, vaan siihen, että kuinka mun aiheenvaihdunta toimii ja siihen...nyt mää oon jo ihan sikinshokin sekaisin. Huomaatteko että yritän nyt olla kerrankin fiksu. Mää siis luin semmosen ravitsemusterapeutin kirjotuksen. Siinä kerrottiin syömisestä. Siks mää itse asiassa sitä rupesin lukemaan. No, siinä sitten näitä hiilareita mietittiin. Ja justiinsa tätä mitä tässä alussa ihmettelin. Sitten siinä oli sellasen herkullisen lautasen kuva. Siinä puhuttiin jostakin ruokarinkulasta, vai mikä se nyt oli. Mutta siis pitäis syödä sitten niinku kaikennäköistä. Eikö ne yhtään ota huomioon allerkioita!!?! Kyllähän sitä söis niin, mutta kun ei saa syödä ku allergiaruokaa! Ensin käsketään tota ja sitten tutkimus osoittaa sitä. Kummallista. Oonkohan mää nyt vähän herkillä. Pitäis varmaan lopettaa tää netissä pyöriminen. Meinasin kirjottaa kuukleen "herkullinen resepti". Mut en mää nyt kuitenkaan itteäni kiusaa. Nyt mää tyhjään kerrassaan sivuhistorian ja painun pehkuihin. Hyviä unia mulle!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 15h

Urp

15. URP. HYVÄÄ OLI!!

Tuli vähän syötyä... Tässä sitä sitten sulatellaan. Maaliskuu 24, 2017

Ohhoh. Mää pahottelen heti aluks, että kirjotan nyt aika hitaasti. Voitte kyllä sitten lukea ihan omaan tahtiin, ei siinä mitään. Mutta siis mun on tullut kerrankin vatta täyteen. Mulla on nyt korvapisaroita ja mami niitä mulle aina pisaroitsee korviin. Eikä siinä mitään, ne on tuntunu auttavan ja voittekin varmaan tietää, että kun korvaa kutajaa ja joku sinne pisaroitsee jotain ja hieroa mölväyttää, niin ai jestas ku tekee höpöä! Mää sit oon hiffannu, että kannattaa näyttää aina vähän loukkantuneelta, niin sitten mulle puhutaan ku kissanpennulle ja annetaan aina vähän ruokaa lisää. Aika jekku kissa mää oon! No, kaikki konstit loppuu tietty aikanaan, eikä mulle varmaan enää kauaa noita korvapisaroitakaan laiteta, mutta kannattaa varmaankin nauttia nyt näistä hyvistä ja reiluista ruokahetkistä kun niitä kerran on. Mää murehdin sitten vasta asiaa kun ne joskus on ohi. Sen oon huomannu, ettei välttis kannata murehtia ihan liikoja tulevia. Kyllä varmaankin muuten se ois täysin järkevää ja aiheellista, mutta ku oon huomannu, ettei se kuitenkaan sitä murhetta mihnekään vie, mutta onnistuu kyllä taatusti viemään sen kliffuuden siitä murehtimisen hetkestä. Eipä siinä, pessimisti harvemmin pettyy... Nyt menen arvatkaas minne. Trrrrrr...rumpujen pärinää....NUKKUUN! Eli jätän ruokailun tuohon aamupisarointiin. Mulla on vielä vähän masu täys edellisestä syömisestä. Kuvassa sitä juuri sulattelen. Palataan!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 22h

Takaisin

14. ÄÄÄÄND HIIIIISS PÄCK!!!

Arvatkaa kuka täällä?! Jeah, se on totally mii, kuten lontooks sanotaan. Siis mää. Maaliskuu 19, 2017

Sori, ei mun ollu mitenkään tarkotus hämmentää. Te varmaan ihmettelette kun mää olen ollu hieman poissaoleva. Tiiättekö mää oon ollu ettimässä itteäni. Tai siis kyllä mää kokoajan itte tiedän, että misä mää oon, mutta kun mää en tiedä tavallaan...äh. Tätä on vähän vaikea kyllä selittää. Mutta siis oon ollu sellasella, mikäköhän se oli...retiisi! Juu, semmonen! Oikeastaan mää vaan luin siitä ja sitten olin oveliani. Näköjään mulla on kuukaudessa unohtunut tämä selkeys tästä ulosannistani. En ihan muista ketkä oli yhtyssanoja ja mitkä ei. Joka tapauksessa, on aika paljon ollut lepposaa touhuamista. Kaava on muuten suht tuttu, eli nukkumista ja välillä vähän syömistä, mutta nyt siihen on tullut kaiken maailman pillereitä ja huiskeita mukaan. Mä sitä kilparauhaslääkettä nyt popsin joka aamu, ja nyt mami suihkuttaa mun masuun ja turkkiin jotain korttisonista tehtyä suihkausta. Se autta ettei mua kutita lainkaan niin kovin. Ei sitten tarvii olla tuota mahaansa nuolemassa kokoajan. Se kun on vähän karvatonta. Joku ehkä noista aiemmista kuvista on saattanut huomatakin. Paljon mulla on taas kertynyt kerrottavaa, joten nyt ryhdistäydyn taas ja rupean kirjuuttamaan teille. Nyt hetkeks huilimaan, niin jaksaa taas. Syödä.

PITKÄSTÄ AIKAA TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tässä 1kk

Mitä musaa

13. RAUHOITU MUSIIKIN TAHDISSA.

Vaivun hiljaiseen danssiin kun kuuntelen tätä hynpoottista musaa... Helmikuu 19, 2017

Aaahh...kuulkaas nyt. On mahtavaa kun saa nauttia musiikin tenposta ja rauhoittua soundien rytmikkääseen maailmaan. Mää tiedän, ehkä osa näistä teoriatermeistä menee teiltä ohitse, mutta musiikkia ei kaikkien tarvitse näin ymmärtää. Riittää kun nauttii kuuntelemisesta ja saa lantion irti. Mullahan siis on apsoluuttinen nuottisilmä ja siitä johtuen mua joskus häiritsee jos jokin nuotti on merkattu väärään kohtaan ja sitten joku soittaa sen. Itse mää nautin kaikenlaisesta musasta, aina rockista poppiin, ja takas. Eli olen niin sanotusti kaikkiruokainen. Niinku muuten olen oikeastikin. Siis kaikkiruokainen. Meinaan kun mami osti tommosia herkullisia raksuja. Jotkin niistä on kuulemma jotenkin "rauhoittuvia", mutta mää huomaan syöväni niitä kokoajan paljon innokkaammin kuin edellisellä kerralla. Ja sitten oon saanut taas ALLERGIARUOKAA!!! JEEE!!!! Oikeesti! Jouduin niiiin pitkään olemaan ilman niitä. Se on selvästi niin, että kun on johonkin tottunut, niin se tuntuu sitten samalta kuin edellisellä kertaa. Ai nii, se musa. Nonni, mutta siis kuunnelkaa musaa. Se siitä, sitten syömään...

MUSIKAALISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Ystävänpäivä

12. HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!

Mami on mun paras kamu. Ehdottomasti! Helmikuu 14, 2017

Moi! Tänään on sitten se sellainen ystävänpäivä. Mulla on monta ystävää. Mutta ei niitä liikaa oo, joskin näilläkin pärjää. Tässä kuva jossa kissaan kohdistetaan ystävyyttä rasputuksella. Joskus mietin, että olenkohan itse sellainen vaativa ystävä... Mutta ei kait sentään. En mää vaadi paljon, kunhan vähän rasputetaan ja ruokitaan ja leikitään. Mää oon välillä kyllä ihmetelly näitä tiettyjä päiviä. Toisaalta ymmärrän, että on äitienpäivä ja ystävänpäivä ja iskienpäivä ja eläintenviikko ja muut sellaiset. Mutta kyllä mulla ainaskii on vähäsen niinku aina noi kaikki päivät päällänsä. Niin sanotusti roonisesti, jos näin terveydenhoitoalansanastoa mukailen. He-hee! Mutta kivahan se on tosiaan juhlistaa sillälailla yhteneväisesti näitä päiviä. Kunhan muistaa niitä ystäviäkin vähän useammin kuin kerran vuoteen. Kylläpä ne toisaalta on, vaikka aina ei pystyisi niin tiiviisti yhteyttä pitämäänkään. Vielä palatakseni tuohon edelliseen plokikirjoitukseen, voinen todeta, että kisu on kyllä aina uskollinen ystävä. Kunhan vähän rasputetaan ja ruokitaan ja leikitään. Toivottavasti mää saan tänään ystävänpäiväjuustoa. Kakkua ei taida kannattaa edes toivoa. Mutta vietetäänhän kaikki mukavaa päivää ja ollaan ystävällisiä! Elikkäs ei sitten muuta kuin mukavaa päivää ystävät!!

YSTÄVÄLLISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 16h

Tyyny

11. MÄÄ OON NIIN SÖÖTTI!!

Otin kauneusunet. Tehos! Helmikuu 12, 2017

No niin. Sivistetäämpäs teitä vähän. Elikkä. Tässä kuvassa voitte nähdä kotikissaeläimen. Kotikissaeläin on loistava kumppani kotiin, jos toivoo lemmikiksi kissaa. Tämä siis siksi, että kotikissaeläin on uskomattoman suloinen ja älykäs olento. Vaatimattomuus vain kaunistaa sitä entisestään. Ensinnäkin yksi parhaista puolista on ehdottomasti sen ruokkiminen. Sitä voi tehdä tietyissä tapauksissa täysin rajattomasti. Kunhan ruoka on hyvää. Siis kissan mielestä. Kolmas asia taas on se, että kissaa saa (ja pitää) rasputtaa ja silittää, sitäkin siis aivan rajattomasti. Toinen parhaista asioista on sen äly. Sille voi periaatteessa antaa tehtäväksi todella erittäin paljon monia asioita, kuten muunmuassa sohvan tai nojatuolin lämmittämisen. Se toimii siis niin, että kotikissaeläin menee nukkumaan pariksi tunniksi pehmeään tuoliin ja sitten kun palvelijansa haluaa lämmitetylle paikalle, voi kissan nostaa syliin rasputettavaksi. Ja koskaan ei tarvitse syödä yksin! Mää muunmuassa hyppään jopa tuolille ruokapöydän ääreen ja olen todella hienosti siinä seuraa pitämässä. Sitten ruokailun jälkeen kun palvelusväki on poistunut keittiöstä, siivoan vielä pöydän murusista. Eikö olekin ihanaa! Tässä kuvassa mää näytän suloisuuteni. Mainoslauseena kotikissaeläimen hankintaan voisi olla, että "Jokohan teidänkin tulisi nostaa kissa pöydälle?" Hehee! No niin, näin! Mukavaa alkavaa viikkoa sitten kun se huomenna alkaa!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Huh

10. HUHHUH!!

Ni-i. Ohhoh, ollu raskas alkuviikko! Helmikuu 8, 2017

Mää olin siis taas maanantaina lääkärissä. Mää sain silmäpisaroita kun mun silmät kutajaa ja oon vähän rasputellut niitä ja mennyt nahka vähän rikki siitä mihin kynsi osunu. Mutta kylläpä se siitä paranee ihan varmaankin nopiastikin. Mami hieroskelee sitä mun silmänympärykseen, eli se on tavallaan semmosta silmänympärysvoidetta samalla. Eikä haittaa siis vaikka menee tuohon kissan puppilliin. Se on se musta-alue heti siinä sarveiskalvon edessä. Tai en mää ihan varma ole miten se silmän rakenne menee. Sitä oon joskus miettiny, kun oon kuullu että joillain on lasisilmä. Voiko se ollakaan mitään muuta materiaalia kun eihän siitä muuten nää läpi...en ihan ymmärrä. Ja joskus jääkiekossa sanotaan "puusilmä" sille raitapaitaselle luistelijalle, joka pelaa ilman mailaa. On ihmeellisiä kerrassaan nämä kaikki silmäjutut. No mutta mun silmä on oikea kissansilmä ja kohta sen ympäryskin on kunnossa. Se oikeastaan tuntuu aika kivalle kun mami hieroo mun silmää sillä silmäpisaralla. En yhtään laita hanttiin! Olen muutoinkin oppinut tosi hienoksi kolliksi noiden lääkkeitten suhteen. Ja sapuskan! Mää kun saan nykyään jo sellaista märkäruokaa ja niitä on sitten mahtavia makuja! Tosta muuten tulikin mieleeni, että taidan mennä aamupalalle! Mää oon tällainen aamunvirkku, mutta kirjotan tän ihan hiljaa, niin en herätä ketään. Mahtavaa päivää kaikille!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 22h

Ahdasta on

9. MULLA ON NIMPPARIT OLEMASSA!!

Niin tässä muuten on se kuva jonka viime plokikirjotuksessa lupasin. Ahdasta. Helmikuu 5, 2017

Kuvasta sen verran, että joskus on vaan pakko olla vähän ahdasmielinen. Hehee... No mutta, asiaan. Tänään on siis katsottu Faunattaren sivuilta, että mulla on olemassa nimpparit. Jess! Ne on 22.9.jokavuos. Voitte ihte tarkistaa jos ette uso. Tästä näin. Elikkä siinä näitte! Mulla on kuin onkin ne! Mamihan piti sillon 2008 vuonna mulle kissanristiäiset. Siitä eteenpäin olen todella ollut Rontti. Ja olen vieläkin! Mutta nyt mua siis saa muistaa aina syyskuussa 22. päivä. Tai siis muistaa saa ihan joka päivä vuodesta, eli 635 päivää kerralla. Vai miten toi nyt meni... No mutta pääasia että mua muistetaan! Kuten määkin muistan kaikkia aina. Varsinkin juuri niitä keneltä ruokaa tippuu. Niitä en unoha! Hohhoijaa...joku on varmaan ihan hirmu väsynyt, joten mää en viitsi häiritä enempää nyt. Mutta lähetän terveisiä lähelle ja kauas!! Voikaatten hyvin!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Maharaspuja

8. MAHARASPUJA TAAS, JESS!!

Juku! Kylläpä voi kissa tuntea masunsa niiiin herkäksi. Niiin herkäksi! Helmikuu 1, 2017

Oooohhh! Mää en oikeasti tiedä mikä tää juttu on. Mulla menee niinku kaikki karvat kananpojalle, kun joku oikeen rasputtaa masusta. Nyt olen sitä mieltä, että niitä raspuja saa antaa masuun muutkin kuin pelkästään varamami. Se varmastikin johtuu siitä kilpirauhoisesta. Jos se tarkottaa justiinsa sitä, että siinä masussa on nimenomaan ollut jokin kilpi. Sellainen, että se ei ole tuntunut tältä kun joku rasputtaa. Olen tosiaankin kuullut, että nahka voipi mennä kananpojalle. Se vissiinkin näyttää sitten samanlaiselta kuin bloireli on ja näyttää. Eli herkulliselta. Ei kait se nyt herkulliselta voi näyttää..? Jaa-a, taas on paljon pohdittavaa tuossakin sanonnassa, näin tän pienen kissan päässä. Varamami kävi muuten eilen tzekkaamassa mut. Olin varmasti kyllä yhtä suloinen kuin ennenkin. Näin uskoisin. No mutta mulla on nyt sitten tuon lääkärioperaatioleikkauksenjälkitarkastus ensi maanantaina. Vähäsen se jänskättää, mutta olen taas reipas. Eiköhän me kuulla tässä ennen sitä. Mulla on yksi hauska foto olemassa. Laitan sen vaikka seuraavaan plokikirjoitukseen. Oikein mukavata viikonjatketta vaan kaikille! Siellä on vissiinkin vähän liukas ulkona paikka paikoin, joten ollaan varovaisia! Tai siis olkaa, enhän mää siellä käy...

RASPUTETTAVIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

tyynyllä

7. NYT OON TAAS SUHT NORMAALI, JESS!!

Siis enhän mää sinänsä normaaliks tuu, ku oon paljo kivampi ja södempi! Tammikuu 28, 2017

Mooi. Mulle on nyt tehty sitten semmonen hampienpoistoleikkausoperaatio. Se tehtiin nukutuksessa. Pikkusenko oli pöh ku heräs! En muista semmosia unia ollenkaan olleenkaan. Heh, on muuten metkaa tämä kielellinen taito, jossa oon aika paljon hyvempi kuin moni muu onkaan. No mutta nyt mää oon ollut kuitenkin melko toipilas. Mamilla on aika kulunut mulle höpötellessä (välillä kyllä vähän melkein lässyttää) ja sitten ruokaa laittaessa. Sitäkin siis tietty mulle. Mun pöperöt tehdään nykyään tuommosella tehovatkaimella, vai mikä se nyt sitten onkaan. Kuitenkin mössöruuasta tehdään vielä mössömpää. Nam! Nyt tässä toipuilen ja oon reippaasti ottanut (tai mulle on siis annettu) lääkkeitä. Mami struuttaa mun suuhuni kipulääkettä ja sitten muitakin. Se kilparauhanen oli nyt vähän laiska jo sillä lääkkeellä jonka viimeks sain, niin nyt se puolitettiin. Siis se lääke! Varmaan kyllä osaisin ne ottaa jo ittekkin. Mutta purkit on vähän tiukasti kiinni. Siks mami antaa ne, ei muuten! No, mutta nyt sulattelen tikkuja suussa ja terveennyn pikkusen hiljaa. Niin, ja mul kasvaa jo karvoja masussa! Wi-hii!!! Tsau!

TERVEENTYMIS TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 23,5h

Ahdasta on

6. MÄÄ OON NYT MAMIN KISSA!

Se perjantai sitten oli... niin, lääkäripäivä... Tammikuu 18, 2017

Nyt mun täytyy todeta, että oon kyllä tällä hetkellä aikalailla mamin kisu. Mä siis jouduin lääkäriin perjantaina. Siks en oo jaksanu oikeen kirjottaakaan. Sori armaat kuulijani! Mutta mulla siis täti pisti tassun. Se imi musta verta! Ja mä kun luulin että lääkärissä nimenomaan hoidetaan haavoja, eikä tehdä niitä! Ja se oli muka TARKOITUS!! Ei pienen kissan pää ymmärrä tommosta yhteenvetoa. No, mä siis joudun nyt menemään johonkin operaatioon. En oikein oo varma mikä mulla on, mutta ymmärsin että epäilevät sitä diagnoosiksi. Toivotaan ettei se sellainen vaiva ole paha! Sen ymmärsin, että ne tuota suuta hoitavat. Onkohan mulla kulumia leukaluissa kun juttelen teille aina niin paljon... No mutta joka tapauksessa nyt saan lääkkeitä aamuin illoin. Kamalia struuttia mami tökkii mun kitaan. Yök! Onneks oon alkanu saamaan iltamaidon. Jess!! No, nyt musta on tullut siis vielä enemmän mamin kisu, vaikka se mua niillä struutilla kiusaakin. Ai nii! Mulla on kanssa joku yliaktiivinen kilpirauhoinen. Mikä lie se sitten.. Paljon on kymysyksiä mulla. Mutta siis haluun olla mamissa kiinni aina kun vaan mahdollista ja helpointa se on sillon kun mami nukkuu. Tässä kuvassa mulla on vähän ahdas paikka, mutta ei sen niin väliä vaikka ei olekaan isompaa väliä. HAHAA!! Maukasin kaskun, heh! No mut palaillaan!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 21h

Vitsi

5. NO NYT NAURATTAA TAKUULLA!

Tänään on perjantai 13 päivä. Mää uskallan sen sanoa. Sen verran on kiva päivä! Tammikuu 13, 2017

Niin siis tämä päivä on semmonen mamin ja faijan juttu. Ne tuli tänä päivänä jokinen kuukaus ja vuos sitten laivalta. Sillon ei laivalla ollut semmottinen myrsky kun mitä nyt oli. Tai kyllä mamilla ja faijalla tais olla jokin ihmeen aivomyrsky menossa. Hehee! Mutta nyt mää innostusin ja kerron teille vielä toisenkin kaskun. Tämä kasku toimii parhaiten niin, että siinä puhutaan joko tärkeimmässä preesenssissä, tai ainakin toisessa pernoosassa. Eli nyt käytän faijaa tässä apuna. Ok, ootteko valmiina? Ei se mitään, tästä lähtee: Faija siis oli kaupungilla. Kertoi, että vastaan oli tullut joku, joka oli pysäyttänyt ja tiennyt heti nimen. "No mutta, sehän on!.." tiedätte tämän tilanteen. No, hän oli sitten kysynyt faijalta, että "etkös sää käynyt sitä samaa ylä-astetta kuin minäkin?" Oli juurikin faijan koulu mistä puhuivat. No, tämä henkilö kysyi sitten faijalta, että "milläs luokalla sää olit?" ?!?!?!?!TÄH! faija ihmetteli ja vastasi tietty, että niillä ihan jokaisella?! Ihme kymysys kyl! No, näitä sattuu. Ja jos ei satu, niin tapahtuu. Vitsi vitsi!!! Kylmääoonsithauska! Purr!!

HASSUTTELEVIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 26h

Maanantai

4. 7 OSA ELÄMÄÄ ON MAANANTAITA!

Huomen on taas maanantai. Eilen oli lauantai ja se oli juhlapäivä! Tammikuu 8, 2017

Määpä kerron tänään teille oikein kaskun. Kun teille saattaa tulla muuten sellainen olo, että mää olen vähän tosikko. Tää ei sitten ole kauheen hyvä vitsi. Mutta tämä siis on sellainen vebraalikasku. Eli se tarkoittaa, että mää kerron sen hyvin. No niin. Tästä se lähtee: "Kerran yksi yhden toisen miehen työnantaja tokaisi sen omalle työntekijälle joka kysyi tältä työnantajalta lissää palkkaa, että maksaa kaikista niistä päivistä lisää palkkaa, jonka loppuun tämä työntekijä pystyy lisäämään päätteen "taki". Tai sitten ei maksa ollenkaan lisää palkkaa, jos ei kaikkiin päiviin sitä saa lisättyä. Sinä päivänä kun tämä tapahtui, oli torstai, eli siitä piti lähteä liikkeelle. No, työntekijä aloitti. Eli. Torstaki, perjantaki, lauantaki, sunnuntaki, maanantaki, tiistaki, ja voisithan sä maksaa siitä keskiviikostaki! "HAHAHAHAHA!!!!!! Vitsi ku oli hyvä vitsi!! Oon mää aikamoinen! Nyt vähän hävettää, niinku kuvasta näkyy... Mukavaa sunnuntakia!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 16h

Pakkasta

3. SIKAKYLMÄ!

Huh! Siel on ihan simona pakkasta! Ainakin 20 asteista on pakkanen. HYI! Tammikuu 6, 2017

Mää käperryn nyt itseeni, sillä nyt on pakkasta! On todella! ON! Mähän olen vakiolämpöinen eläin. Toisin kuin esimerkiksi hämähäkkiset on. Niillä ruumiinlämpö on nyt pakkasella. Miten silleen voi elää? Mää en ainakaan pystyis. Ai nii mut mää olinkin se vakaalämmin. Joskus kuulee sanottavan, että joku on kylmä ihminen. Elikkä onkohan sitten niin, että ihmeisiä on sekä vakaita, että epävakaita... Kissojakin on varmaan sellaisia kylmiä. Mää en kyllä kuulu niihin. Olen tosi lämminsydäminen ja muutenkin oikeinkivakissa. Kuten tiedätte. Ja jos ette vielä tienneet, niin nytpähän TIEDÄTTE! Mutta kuten kuvasta näkyy, niin mulla on tässä asennossa hyvä, koska onnistun nukkumaan. Se tarkoittaa, ettei ole ainakaan liian kylmä. Väsyttää tosin niin paljon ettei meinaa jaksaa nukkua! Koitan kuitenkin. Kuullaan unien toisella puolen! Zzzz....

LÄMPIMIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 23h

Huooh

2. HUOOOOHHH! PRRRR!

Ohhoh, ottipas vuodenvaihde koville! Ihan rupee suupieli repimään. Tammikuu 2, 2017

Älkäähän nyt pahastuko kun kirjotan tällälailla lyhyesti. Mun mielestäni vuodenvaihde oli aika rankka kaikkine poksahduksineen. Mää en kyllä pelänny juur lainkaan. Se kyllä johtuu varmastikin uskaliaasta ja pelottomasta luonteenpiirteestäni. Mmm, juu siitä se kyllä on kiinni. Mää oon yrittäny nyt tässä viime yönä nukkua ja kyllä on joutunut ottamaan muutamat päikkäritkin aina siinä syömisten välissä. Mää en tiedä rupeaakohan teitä kyllästyttämään jo kun puhun kuitenkin aika isolta osin syömisestä. Joskus mainitsen myös nukkumisen. Mää lupaan yrittää nyt koittaa melkeinpä miettiä jos keksisin seuraavaks kerraks jotakin ihan muuta kerrottavaa. Mulle voi ehdottaa kyllä ihan hyvin jotain aihetta, josta sitten otan sillä vaistollani kiinni joka meillä kissoilla on. Eli laita vaikka viestiä tästä, niin mietin ja teen pienen ajatelman sitten siitä aiheesta. Aihetta voi ehdottaa myös nimettömästi, mutta sitten en kyllä välttämättä tiedä kenen nimiseltä se tulee. En julkaise tässä plokissa kysyjän nimeä. Tässä odotellessa käyn nyt syömässä ja pikku unilla, niin palaan sitten asiaan myöhemmin. Mutta nyt toivotan mukavaa alkanutta viikkoa! Ensimmäistä tänä vuonna!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 21h

2017

1.HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017!

Ne lupailee talvisempia lämpötiloja. Mitäs sinä lupailet? Vuos vaihtu just jokin aika sit. Tammikuu 1, 2017

Mutta siis nyt toosi Hyvää Uutta Vuotta kaikille kuulijoilleni ja palvelijoilleni!! Mää en oikein hirveen hyvin oo saanu nukuttua kun on jännittäny koko tämä uusi vuosi. Ja sen lisäksi kuuluu jotain ihan tyhmää pauketta. Siellä selvästi isot setelit räjähtelee taivaalle. Näin mää ainakin sen tulkitsisin. Eikä oo kivaa kun kissan herkkään korvaan johdatetaan sellaista paineikasta monen hertsinlukemaaäänimaailmaa. Kaikki eläimet varmaankin tietää mitä tällä tarkoitan. Ihan levottomaks tekee. Mutta hei! Nyt niihin seuraaviin vuoden toivottavasti tuomiin hyviin juttuihin. Sehän voi olla, että meillä tippuu meetfurstin vimpale lattialle, eikä kekään huomaa sitä ennen mua. Ohh, se se olis jotain! Sen lisäks vois vaikka vähän yrittää saada tota painoa pois vyötäröltä. Siinä on vaan se huono puoli kun nuo meetfurstin vimpaleet ja laihdutus ei oikein osu yksiin. Niinpä täytynee valita toinen. No, se ei niin hirmusen vaikea valinta tule olemaan...eipä siitä sitten sen enempää. Siinäpä niitä on jo aika paljon alkaneelle vuodelle osuvia hienoja ajatuksia. Eli jos nyt summaan, niin ruoka, unet, rasputus ja löhöäminen kuuluu mun uuden vuoden lupauksiin. Järjestyksellä ei niin väliä. Voin sen päättää aina tilannekohtaisesti. Mutta toivottavasti tämä vuosi on viime vuotta parempi, vaikkei siinäkään nyt niin pelkkää vikaa ollut. Mulla on nyt vähän erivärinen tämä ploki. Kuten ehkä huomasitte. Viime vuoden plokiin pääsee tosta yllä olevasta klinkistä.

TERKUIN TÄNÄKIN VUONNA, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 1h


"Huominen ei ole eilen, eikä huomenna, eiku...ÄH!"

-Rontti Kissa-

Tervehdys!

Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!

Kalat
Kisu
Raapimassa
Tipu